Search
  • Brigi Arëna

Peña Madridista Húngara - hallottad már ezt a nevet?

Tudtad, hogy a Real Madridnak hazánkban hivatalos szurkolói egyesülete is van? Méghozzá olyan, amelyet a spanyol klub is elismert és számontart! Madridban Peña Madridista Húngara néven került bejegyzésre 2009 decemberében, nem sokkal később pedig a magyar bíróság is elismerte létezésüket, és Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület néven hivatalossá vált a magyar Real "tábor".

A népes szurkolói közösség Madridban élő elnöke révén a Santiago Bernabéu Stadionban minden mérkőzésen látni magyar óriásmolinót, de magyar szurkolót is, a legfanatikusabbak ugyanis a lehető legtöbb meccsre igyekeznek elkísérni kedvenceiket.


Az egyesület alelnöke, Gyertyánági András megkeresett bennünket, és mi örömmel hívtuk meg Őt a Real Madrid Clinics Magyarország táborába. Látogatásakor bemutatja majd nekünk az egyesület tevékenységét, és mesél egy-egy nagy találkozásról is.


A Peña Madridista Húngara szinte azonos nevű honlapja, a penamadridista.hu 2011 decemberében indult el. A színvonalas felületen önkéntes cikkírók tucatja dolgozik nap mint nap azon, hogy a lelkes Real rajongók mindig mindenről értesüljenek, ami kedvenc csapatuk háza táján történik.


Így értesülhettek arról is, hogy megrendezésre kerül az első Real Madrid Clinics Magyarország is, amiről interjút is készítettek velünk:


"Az ARËNA Törökbálint és a BODON FC közös szervezésében idén ősszel Magyarországra jön a Real Madrid Alapítvány focitábora, ahol 2019. október 28. és 31. között ismerkedhetnek meg a résztvevők a világ legnagyobb klubjának edzésmódszereivel, értékeivel. A tábor egyik szervezőjével, Laukó Brigivel beszélgettünk.


Nagy örömmel értesültünk arról, hogy Magyarországon focitábort szervez a Real Madrid Alapítvány, hiszen ez azt jelenti, hogy magyar gyerekek is megtapasztalhatják, hogy milyen egy madridi szakember kezei alatt dolgozni, milyen módszereket alkalmaznak a világ legnagyobb klubjánál. Honnan jött a tábor megszervezésének ötlete? A Real Madrid Alapítvány és az ARËNA Törökbálint között az összekötő kapocs Rabóczki Balázs, korábbi kétszeres válogatott kapus volt.  A Skandináviában töltött éveinek köszönhetően ismerkedett meg tavaly ősszel Daði Rafnssonnal, egy izlandi szakemberrel, aki a Real Madrid Clinics program északi területi felelőse. Ő szervezi a skandináv országokban, és természetesen a hazájában is a spanyol klub táborait. Megismerkedésük után Rabónak szinte azonnal eszébe jutott, hogy milyen jó lenne, ha Magyarországra is eljönne a tábor, ezért Daði Rafnssont összehozta az ARËNA Törökbálint vezetőjével, Kummer Zoltánnal. Először csak telefonok és levelezések zajlottak, majd sor került egy személyes találkozóra is tavaly év végén, amely során már körvonalazódtak a lehetőségek."

A teljes interjút ITT olvashatjátok el!